Kategorie zboží
Akční nabídky
Certifikáty

Srovnání Eltrinex Sportcam HD a W-HD

Sportovní outdoorové kamerky značky Eltrinex s označením SportCam jsou k dispozici ve dvou verzích a to HD a W-HD. Na tomto místě se zaměříme nejen na hlavní specifické rozdíly, ale i na detailní odlišnosti a jejich dopad k praktickému využití.

Úhel záběru

V podstatě jediným oficiálním rozdílem těchto kamerek je úhel záběru. Zatímco model HD zabere přibližně 60 stupňů, model W-HD pak až 135, což je více než dvojnásobek. Díky této vlastnosti má model W-HD menší "směrovost", není proto třeba mít obavy, že nebude natočeno vše, co požadujeme (což se může přihodit u modelu HD). Širší úhel záběru také zajistí celkově lepší "rozhled" kamerky, což přináší příjemnější pocit ze sledování videa. Další značnou výhodou pak je možnost následně softwarové stabilizace obrazu, při které dojde k jeho oříznutí po okrajích (čím výraznější stabilizace, tím znatelnější zmenšení rámečku videa). Model W-HD je díky velké rezervě (úhel záběru je násobně větší než je úhel záběru lidského oka) vhodný k případnému oříznutí okrajů při softwarové stabilizaci. U modelu HD toto vhodné není. Vedlejší vlastností modelu W-HD pak je vytvoření efektu tzv. rybího oka u krajů videa.

Obsluha a signalizace

U kamerek typu SportCam je stav zařízení signalizován pomocí vestavěné vícebarevné diody. Zatímco u modelu HD je dioda zapuštěna v černém neprůsvitném těle a je pro ni vymezen otvor o miniaturním rozměru, u verze W-HD je integrována v průhledné objímce přední části kamery. Výsledkem tak je výrazně lepší viditelnost indikační diody u modelu W-HD, a to i v náročnějších světelných podmínkách.

Související produkty:

Produkty
Nové zboží
Představení zboží
Náš tip

Partneři: Elektronika | Diktafony | Nahlížení do KN
...