Kategorie zboží
Akční nabídky
Certifikáty

Nahrávání telefonního hovoru

Pro nahrávání hovoru z telefonu existují různé druhy řešení - od softwarových (pouze pro mobilní telefony), přes specializovaná hardwarová zařízení až po univerzální řešení. V tomto článku si představíme jedno řešení zcela univerzální a jedno specializované na pevnou telefonní linku.

Pevná telefonní linka - dlouhodobý záznam

K tomuto účelu ideálně poslouží např. zařízení Eltrinex Phone Spy. Jedná se o modul, který se zapojuje mezi samotný telefonní přístroj a telefonní zásuvku. Zařízení zachycuje všechna data, která telefonem projdou, tedy obě strany telefonního hovoru. Modul je možno propojit s libovolným záznamovým zařízením (diktafonem) za pomoci line-in kabelu v provedení jack-jack (3,5mm). Výhodou Phone Spy je zejména jednoduchá a stabilní instalace zařízení a také precizní vyvážení kanálů (volaný / volající). Ideální pro dlouhodobý provoz na místech, kde je potřeba trvale zaznamenávat veškeré uskutečněné hovory.

Univerzální řešení pro okamžité použití

Je-li potřeba provádět záznam hovoru nejen z pevné linky, ale i z jiných zařízení (například mobilních telefonů, či více pevných linek po sobě), je nejlepším řešením speciální záznamový mikrofon - Eltrinex mEar. Jedná se o poměrně specifické avšak velmi funkční zařízení. Mikrofon je zde umístěn v pouzdře ve tvaru klasického mini-sluchátka, které se umísťuje do ucha stejně jako např. sluchátko MP3 přehrávače. Nebrání však volnému průchodu zvuku. Z modulu mEar (který je vložen do ucha) vede kabel se zakončením typu jack (3,5mm), které je možno připojit do libovolného záznamového zařízení (diktafonu). Při uskutečnění telefonního hovoru se pak telefonní sluchátko nebo mobil přikládá na ucho, ve kterém je vložen mEar. Hlas volajícího je tak zachycen mikrofonem integrovaným v modulu mEar a zaznamenán na připojeném záznamovém audio zařízení (diktafonu). Produkt mEar zachycuje zároveň i hlas uživatele zařízení, zaznamenány jsou proto obě strany hovoru.

Velkou výhodou zařízení je možnost využití s libovolným počtem a různými druhy telefonních stanic. Při změně telefonního přístroje není potřeba provádět žádnou změnu v instalaci, jako u výše uvedeného zařízení Phone Spy.

Související produkty:

Produkty
Nové zboží
Představení zboží
Náš tip

Partneři: Elektronika | Diktafony | Nahlížení do KN
...