Kategorie zboží
Akční nabídky
Certifikáty

Srovnání Amazon Kindle 3 - Wifi a 3G

Poslední aktualizace: 31.7.2011

Oblíbená čtečka elektronických knih Amazon Kindle 3 je na trhu dostupná ve dvou verzích. Jedna pod označením Wifi a druhá s dodatkem 3G. V tomto článku se pokusíme vysvětlit rozdíl mezi těmito dvěma modely.

Amazon Kindle 3 a bezplatné připojení k internetu

Jak již název produktů napovídá, hlavní a ve své podstatě jediný rozdíl modelu Wifi a modelu 3G spočívá ve formě, kterou umožňuje připojení k internetu. Zatímco s modelem Wifi se připojíte pouze v místech s dostupnou sítí WLAN, s modelem 3G se připojíte v podstatě všude, kde je pokrytí mobilními operátory (musí se však jednat o 3G síť). Připojení k internetu slouží jednak k možnosti bezplatného stahování či nakupování nových knih, ale také (v současné době) k libovolnému surfování po internetu. Tuto službu však Amazon přímo negarantuje a je možno, že časem dojde k omezení jen na některé servery (např. Wikipedia, Amazon shop atp.).

Prohlížeč internetu, který je obsažen v samotné čtečce je velmi primitivní a práce s ním samozřejmě není ideální (díky použité technologii e-ink). Je proto vhodný zejména pro použití při čtení elektronické pošty, článků na publicistických serverech, či již zmíněnému nákupu nebo stažení nových knih.

Jaký Kindle 3 tedy zvolit? Wifi nebo 3G?

Pokud hodláte čtečku používat společně s PC, kdy si vždy po návratu domů nebo do kanceláře nahrajte do zařízení nové knihy (případně se připojíte někde na volnou WiFi), pak postačí zvolit verzi Wifi. V případě, že chcete čtečku používat zcela bez PC a mít možnost aktualizovat si literární obsah libovolně, nezávisle na tom, kde se zrovna nacházíte, pak doporučujeme zvolit verzi 3G.

Zajímavostí verze 3G je fakt, že je použita speciální SIM karta dodávaná přímo Amazonem, která je integrována ve čtečce. Tato SIM karta se připojuje na lokální české operátory a běží tedy v režimu Roaming. Přesto jsou veškeré poplatky (v současné době) hrazeny Amazonem a uživatele tak přístup k internetu (pokud zrovna nenakupuje placené knihy) nestojí ani korunu.

Související produkty:

Produkty
    Nové zboží
    Představení zboží
    Náš tip

    Partneři: Elektronika | Diktafony | Nahlížení do KN
    ...